Følg os på Facebook:

Barn hjemgivet

Alvorlige fejl i sagsbehandlingen medførte hjemgivelse af 9 årig dreng, som havde været anbragt i godt 1 år.

Udvalget lagde vægt i sin afgørelse på, at mor ikke var blevet partshørt inden sagen blev forelagt for Børne- og ungeudvalget, ligesom der ikke var udarbejdet forældrehandleplan. Udvalget fandt at disse forvaltningsretlige mangler var af en sådan væsentlighed, at udvalget ikke kunne træffe afgørelse på det foreliggende grundlag. Forvaltningens indstilling om fortsat anbringelse kunne således ikke følges.

Forældrene, Københavns kommune og forældrenes nye bopælskommune arbejder nu på en hjemgivelsesplan, hvor drengen tilbydes det retten skoletilbud og relevant støtte i hjemmet.

Afgørelsen viser, at det er vigtigt at kontrollere om forvaltningen overholder de formelle regler i deres sagsbehandling -og det kan betale sig at påpege det, når de ikke gør.

Det er min oplevelse, at der desværre er mange kommuner, som ikke får udarbejdet de lovpligtige forældrehandleplaner, så det holder vi særligt skarpt øje med.

Maiken Ø. Breum

Advokat

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

Genbehandlingsfrist nedsat fra 3 år til 4,5 måneder!
Rigtig fin afgørelse for mine klienter i Børn og Ungeudvalget - meget stor nedsættelse af genbehandlingsfristen!
Læs hele nyheden
God afslutning på på året
Flere børn hjemgivet i december 2023!
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk