Følg os på Facebook:

Tvangbortadoption afværget

​Sag om adoption stoppet – foreløbigt…

Jeg repræsenterede 2 forældre, hvor kommunen ønskede, at der deres ca. 1-årige barn skulle anbringes. Barnet er anbragt, og forældrene støtter op om anbringelsen – men de vil ikke være med til at miste deres status for forældre ved en adoption.

Jeg påtalte ved mødet i BogU blandt andet, at der er alvorlige udfordringer omkring den psykologiske prognosevurdering. Jeg påtalte også, at der faktisk er tale om et barn, som har det rigtig godt hos plejefamilien, og at det ville udløse et traume at flytte barnet. Jeg påtalte også den positive udvikling i forældrenes samvær.

Kommunen stillede op med deres faste advokat for barnet, som uanset hvad i alle sager (mig bekendt), altid støtter kommunens holdning om adoption uden samtykke.

Et enigt udvalg godkendte at sende sagen videre til adoption i Ankestyrelsen – og barnets advokat var på ingen måde enig i mine kritikpunkter.

Sagen kom for Ankestyrelsen. Nogle velforberedte forældre mødte op. De var selvsagt ekstremt nervøse, for de havde hørt, at det ikke er nemt at få medhold i Ankestyrelsen.

Jeg gentog bemærkningerne fra mødet i BogU. Barnets advokat støttede forsat blankt tvangsadoptionen.

Ankestyrelsen var enig i flere af mine kritikpunkter, og valgte ikke at godkende adoptionen.

Ankestyrelsen henstillede til at der skulle laves nye undersøgelser – så mon ikke kommunen nu vil lave nye undersøgelser for at få deres vilje.

Det er for mig helt ubegribeligt, at det var et enigt BogU, som godkendte at sende sagen til adoption i Ankestyrelsen – hvordan kan særligt de to psykologer i BogU være så uenige med de sagkyndige i Ankestyrelsen?

Tilsvarende er det også for mig ubegribeligt, at barnets advokat heller ikke havde øje for de åbenbare forhold, som talte mod adoption?

Jeg har tidligere mange gange påtalt, at kommunerne har meget forskellig tilgang omkring adoption.

Jeg har påtalt, at en kommunerne bruger en meget en meget lille gruppe psykolog til adoptionssager.ne

Jeg har påtalt det problematiske i, at en kommune altid anvender den samme advokat, som advokat for barnet i en adoptionssag.

Jeg er træt af at høre en standardiseret procedure om, at undersøgelser viser, at bortadopterede børn klarer sig bedre end anbragte børn (for der er mig bekendt, er der ingen statistik/tal om ,hvordan tvangsbortadopterede klarer sig – det ved vi først om ca. 20 år, når der kommer tal på nuværende ”masse”-tvangsbortadoptioner).

Det viser bare, at der er noget helt galt på området for tvangsmæssige bortadoptioner.

Jeg håber, at der er nogen, som kan være med til at sprede budskabet om at der er noget helt galt. Jeg har selv forsøgt det – bl.a. på Christiansborg, men det virker ikke til at hjælpe.

Jeg får nogle gange helt i ondt i maven over at opleve, hvor tilfældighedspræget det er – kombineret med ringe retssikkerhed.

Denne gange vandt jeg – men jeg har også oplevet det modsatte – og det sker de fleste gange for forældrene.

Thorbjørn Thomsen, advokat(L)

20864386

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

​Medhold igen i anbringelsessag ved domstolene – ikke opdaterede oplysninger
Det kniber med at få opdateret oplysningerne i sager om anbringelse. Vær opmærksom på det i sager ved domstolene.
Læs hele nyheden
Genbehandlingsfrist nedsat fra 3 år til 4,5 måneder!
Rigtig fin afgørelse for mine klienter i Børn og Ungeudvalget - meget stor nedsættelse af genbehandlingsfristen!
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk