Følg os på Facebook:

Hjemgivelse

​Hjemgivelse – helt hjem!!

I foråret blev jeg kontaktet af en ung kvinde, som netop var blevet mor for første gang.

Kommunen ville have hende til at samtykke til anbringelse, og havde fortalt hende, at hun på ingen måde evnede at være mor. De mente, at barnets adfærd bl.a. viste, at barnet var i alvorlig mistrivsel. Moderen mente, at der var nogle særlige udfordringer ved barnet – bl.a. vedr. barnets ører, som bevirkede nogle af barnets reaktioner.

Hun oplevede et stort pres for at give samtykke til anbringelse. Vi forsøgte at overbevise kommunen om, at moderen godt kunne, og at der også var et godt netværk, som kunne bakke op.

Hun gav ikke samtykke – barnet blev enstemmigt af BogU anbragt. Senere blev afgørelsen stadfæstet af Ankestyrelsen.

Dialogen/drøftelserne om barnets særlige udfordringer fortsatte med kommunen – kommunen erkendte de særlige udfordringer. Nu er barnet hjemgivet med støtte.

Hvis moderen havde givet samtykke fra starten og bare opgivet ”kampen” ville der ikke være sket en efterfølgende hjemgivelse.

Egentlig finder jeg sagen skræmmende, da der hverken ved BogU eller senere Ankestyrelsen overhovedet reelt blev lyttet på moderen – men det var moderens vurdering af barnets særlige udfordringer (og dermed reaktioner), som var rigtige.

Jeg kunne godt tænke mig, at klageinstanserne forsøge at lytte mere på forældrene – det virker som om, at det ofte bare er ”papirafgørelser”.

Adv Thorbjørn Thomsen

www.tvangsanbringelse.dk

sms20864386

thom@advodan.dk

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

​Anbringelse – hjælp til børn eller traumatisering af børn/forældre??? Går det bedre?
Går det mon bedre end tidligere?
Læs hele nyheden
Fejlanbringelse af barn med autisme - barn endelig hjemgivet
Det er desværre ikke første gang, at jeg bliver involveret i sager med børn med autisme, hvor det går helt gal med anbringelsen. Det er heller ikke første gang, at jeg oplever at forældre og kommuner går helt skævt af hinanden, da kommunen ikke har nok forstand på autisme til at give den rette hjælp.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk