Følg os på Facebook:

Ekstreme besparelser til §54 støttepersoner

​Ekstrem kommunal smålighed og fedteri - føj

Hvor er grænsen for at modarbejde hjælp til forældre…

Andre advokater og jeg hjælper forældre i sager om anbringelse af børn.

Imidlertid vil jeg ”hånden på hjertet” sige, at en anden gruppe end advokater også gør en kæmpe indsats for forældre – nemlig §54 støttepersoner.

I mine efterhånden mange år på anbringelsesområdet har jeg været involveret i rigtig mange sager, hvor §54 støtteperson spillede en afgørende rolle for hjemgivelse, for den rette hjælp til forælderen, og at forælderen blev hjulpet til at blive hørt.

Jeg har også oplevet, at støttepersoner har spillet en afgørende rolle for, at barnets rettigheder blev overholdt, og at barnet fik den rette hjælp, idet dygtige støttepersoner kan oplyse forældrene om fx barnets ret til bisidder, advokat mv.

Jeg er advokat for en familie med anden etisk baggrund. De taler lidt dansk – men de kender slet ikke det danske system (et system som etniske danskere også har ret svært ved at gennemskue).

De står nu i en anbringelsessituation, og har så meget brug for, at der er nogen som de kan støtte sig til. De er ikke enig i anbringelsen, og de forstår slet ikke kommunen system, og de er meget bange.

Kommunen tilbyder at ville betale støttepersonen 150 kr. i timen incl. transport. ”150 kr. i timen”…..

Det er meget meget svært at finde virkelig kvalificerede støttepersoner, som kan leve af den timesats, som også skal dække deres transport mv.

De fleste ved, at det koster mange penge til institutioner, psykologer, plejefamilier mv. – udgiften til støtteperson er så ekstrem lille i forhold de øvrige udgifter – men 150 kr. i timen….

(Hvad koster ulovlig sort ufaglært arbejde i timen? – mange steder mindst 150 i timen)

Jeg må indrømme, at jeg finder rigtig ulækkert – føj den kommune skal skamme sig på den måde at frarøve forælderen sin berettigede hjælp. Det er godt nok ulækkert – det er bare min holdning.

Beklager mit sure opstød.

Thorbjørn Thomsen, advokat, thom@advodan.dk

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

Tvangbortadoption afværget
​Sag om adoption stoppet – foreløbigt…en sjælden sejr til forældrene.
Læs hele nyheden
barn hjemgivet
Det blev vurderet at barnet ville have det bedre hjemme end på et opholdssted
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk