Følg os på Facebook:

Ankestyrelsen ophævet overvåget samvær

I en sag har Ankestyrelsen netop ophævet overvåget samvær. Sagen drejede sig om en tre årig anbragt dreng.

Drengen har også to anbragte søskende. Kendetegnende for sagen har været at der gennem lang tid har været mange afgørelser, hvor der var samme afgørelser for alle tre børn. Fokus har gennem hele forløbet været omkring de to andre børn, som i sagen er beskrevet med diverse udfordringer.

Forældrene havde igennem lang tid oplevet, at deres søn på 3 år aldrig blev omtalt ved møder ved kommunen, da der aldrig var nogen særlige problemer med ham (møderne handlede altid om de to andre børn). Tilsvarende var der heller ikke nogen problemer i samværsbeskrivelser.

Forældrene oplevede, at kommunen behandlede børnene ens, selvom de havde forskellige udfordringer. Særligt synes forældrene at sønnen på 3 år blev overset pga. problemerne/udfordringerne med de to andre søskende.

Ved Ankestyrelsen valgtes den strategi, at der skulle være fokus på det barn, som ikke har så mange udfordringer. Ankestyrelsen valgte særligt under henvisning til samværsbeskrivelser at ophæve det overvågede samvær vedr. sønnen på 3 år og lagde i øvrigt vægt at han er i trivsel og udvikling.

Sagen viser, at det nogle gange kan være en god ide at fremhæve, at børn ofte har forskellige udfordringer og problemer - samt være opmærksom på, at barnet som det faktisk går godt med, kan glemmes.

Hver barn er et selvstændigt individ, som skal behandles specifikt i forhold til netop det enkelte barns behov - børnene skal ikke "skæres over en kam". Det er vigtigt at fremhæve!

Advokat Thorbjørn Thomsen

Maj 2014

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

​Medhold igen i anbringelsessag ved domstolene – ikke opdaterede oplysninger
Det kniber med at få opdateret oplysningerne i sager om anbringelse. Vær opmærksom på det i sager ved domstolene.
Læs hele nyheden
Genbehandlingsfrist nedsat fra 3 år til 4,5 måneder!
Rigtig fin afgørelse for mine klienter i Børn og Ungeudvalget - meget stor nedsættelse af genbehandlingsfristen!
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk