Følg os på Facebook:

mange års erfaring med tvangsfjernelse

  • ​Hjælp ✔
  • Støtte ✔
  • Rådgivning ✔
  • Vejledning ✔

​Advodan Roskilde A/S

Algade 43, 4000 Roskilde

Ring eller skriv til os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe og støtte dig:​

Ankestyrelsen ophævet overvåget samvær

I en sag har Ankestyrelsen netop ophævet overvåget samvær. Sagen drejede sig om en tre årig anbragt dreng.

Drengen har også to anbragte søskende. Kendetegnende for sagen har været at der gennem lang tid har været mange afgørelser, hvor der var samme afgørelser for alle tre børn. Fokus har gennem hele forløbet været omkring de to andre børn, som i sagen er beskrevet med diverse udfordringer.

Forældrene havde igennem lang tid oplevet, at deres søn på 3 år aldrig blev omtalt ved møder ved kommunen, da der aldrig var nogen særlige problemer med ham (møderne handlede altid om de to andre børn). Tilsvarende var der heller ikke nogen problemer i samværsbeskrivelser.

Forældrene oplevede, at kommunen behandlede børnene ens, selvom de havde forskellige udfordringer. Særligt synes forældrene at sønnen på 3 år blev overset pga. problemerne/udfordringerne med de to andre søskende.

Ved Ankestyrelsen valgtes den strategi, at der skulle være fokus på det barn, som ikke har så mange udfordringer. Ankestyrelsen valgte særligt under henvisning til samværsbeskrivelser at ophæve det overvågede samvær vedr. sønnen på 3 år og lagde i øvrigt vægt at han er i trivsel og udvikling.

Sagen viser, at det nogle gange kan være en god ide at fremhæve, at børn ofte har forskellige udfordringer og problemer - samt være opmærksom på, at barnet som det faktisk går godt med, kan glemmes.

Hver barn er et selvstændigt individ, som skal behandles specifikt i forhold til netop det enkelte barns behov - børnene skal ikke "skæres over en kam". Det er vigtigt at fremhæve!

Advokat Thorbjørn Thomsen

Maj 2014

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

Barn hjemgivet (udstiller mangelfuldt klagesystem)
Efter mange års kamp blev et barn hjemgivet. Dette skete til trods for, at Byretten sidste år bestemte, at anbringelsen skulle vare barndommen ud.
Læs hele nyheden
En forening, som gør en positiv forskel - hjælper øvrigt netværk til anbragte børn!
Bedsteforældre og øvrigt netværk til anbragte børn glemmes ofte - en forening før aktivt noget for at modvirke dette.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk