Følg os på Facebook:

mange års erfaring med tvangsfjernelse

  • ​Hjælp ✔
  • Støtte ✔
  • Rådgivning ✔
  • Vejledning ✔

​Advodan Roskilde A/S

Algade 43, 4000 Roskilde

Ring eller skriv til os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe og støtte dig:​

Råd om forældrekompetence-undersøgelser

FORÆLDREKOMPETENCE-UNDERSØGELSER - GODE RÅD.


Forældrekompentence-undersøgelser er ofte det helt afgørende dokumenter i spørgsmålet, om barnet kan bo hos forældrene.


Desværre oplever jeg, at det netop på det område er markant mangel på retssikkerhed.

...

Undersøgelserne laves på vidt forskellige måder - og psykologer har mange forskellige måder at gribe det an på. Jeg har oplevet en del gange, at psykologer kan beskrive de samme forældre vidt forskelligt.


Jeg har oplevet eksempler, hvor børn anbringes på baggrund af en forældrekompetence-undersøgelse - derefter laves der en ny fx 1 år senere (efter klage hos Psykolognævnet) og forældrene beskrives markant mere positivt af en anden psykolog og barnet kommet hjem.


Omvendt har jeg også oplevet at forældre beskrives meget positivt, hvorefter kommunen straks beder en ny psykolog lave en undersøgelse, som er langt mere negativ, hvorefter der ikke kommer en hjemgivelse.


Skulle jeg komme med nogle enkle råd omkring forældrekompetence-undersøgelser, skal det være følgende:


1.
Forsøg at få medindflydelse på valg af psykolog, som skal forestå undersøgelsen. Foreslå evt. selv nogle psykolger, som du har tillid til. Spørg andre forældre, din støtteperson eller advokat om de kender nogen psykolger, som kan foreslåes.


2.
Forsøg at få medindflydelse på hvad psykologen skal undersøge (kommunen sender altid et "opdrag" en formuleret opgave til psykologen".)


3.
Vær opmærksom på, at du kan klage til Psykolognævnet (og det sker jævnligt at der udtales kritik hos Psykolognævnet).


4.

Sæt dig ind i retningslinjerne for udarbejdelse og anvendelse af forældrekompentence-undersøgelser (de overholdes desværre jævntligt ikke fuldt ud).


(Thorbjørn Thomsen)


Retningslinjerne finder du her:


Hent publikation(tryk) 

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

Tvangsmæssig bortadoption - et ekstremt indgreb - rødderne skæres væk.
Adoption er som det klare udgangspunkt et fuldstændigt familieskifte, hvor alt forbindelse, relation og kontakt til biologiske forældre, søskende, bedsteforældre mv. afbrydes. Programmer som fx. DR's "Sporløs" viser, at båndet til den biologiske familie betyder ekstremt meget for det enkelte menneske.
Læs hele nyheden
Glædelig nyhed - et barn skal hjemgives.
Når man beskæftiger sig indgående med sager om anbringelse, og kæmper for retssikkerheden på området kan man ofte blive mødt med en følelse af håbløshed i forhold til de mange afgørelser i anbringelsessager, som (i mine øjne) alt for ukritisk godkendes. Det er derfor vigtigt også at fortælle, når det går godt.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk