Følg os på Facebook:

mange års erfaring med tvangsfjernelse

  • ​Hjælp ✔
  • Støtte ✔
  • Rådgivning ✔
  • Vejledning ✔

​Advodan Roskilde A/S

Algade 43, 4000 Roskilde

Ring eller skriv til os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe og støtte dig:​

​Børn- og Ungeudvalget anbragte ikke barnet!!

Børn og ungeudvalget anbragte ikke barnet!!


En kommune ønskede at anbringe en 12 årig dreng. Hverken barnet eller forælderen ønskede anbringelsen, og barnet var meget glad for at bo hjemme.


Kommunen havde ikke været opmærksom på, at barnet havde udvikler sig positivt de seneste måneder. Derudover var der hverken lavet en psykologisk undersøgelse af barnet eller forælderen. Forælderen ønskede at medvirke til disse undersøgelser.


Børn og ungeudvalget kom frem til, at det ikke var dokumenteret, at der var grundlag for en anbringelse - særligt da de psykologiske undersøgelser ikke var lavet.


Barnet og forælderen kunne ånde lettet op. Det særlige var, at det blev fremhævet, at det altså er kommunen som skal bevise, at der er grundlag for anbringelsen - og ikke forælderen som skal bevise det modsatte. Bevisbyrden er hos kommunen.


Godt med et børn og ungeudvalg som forholder sig kritisk til om sagen er godt nok oplyst.

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

Tvangsmæssig bortadoption - et ekstremt indgreb - rødderne skæres væk.
Adoption er som det klare udgangspunkt et fuldstændigt familieskifte, hvor alt forbindelse, relation og kontakt til biologiske forældre, søskende, bedsteforældre mv. afbrydes. Programmer som fx. DR's "Sporløs" viser, at båndet til den biologiske familie betyder ekstremt meget for det enkelte menneske.
Læs hele nyheden
Glædelig nyhed - et barn skal hjemgives.
Når man beskæftiger sig indgående med sager om anbringelse, og kæmper for retssikkerheden på området kan man ofte blive mødt med en følelse af håbløshed i forhold til de mange afgørelser i anbringelsessager, som (i mine øjne) alt for ukritisk godkendes. Det er derfor vigtigt også at fortælle, når det går godt.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk