Følg os på Facebook:

mange års erfaring med tvangsfjernelse

  • ​Hjælp ✔
  • Støtte ✔
  • Rådgivning ✔
  • Vejledning ✔

​Advodan Roskilde A/S

Algade 43, 4000 Roskilde

Ring eller skriv til os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe og støtte dig:​

Anbringelse (foreløbig) forhindret i Børn og ungeudvalget. GLEM IKKE BARNET!

Anbringelse (foreløbig) forhindret i Børn og ungeudvalget. GLEM IKKE BARNET! På kort tid har jeg endnu en gang oplevet at en sag ikke gennemføres ved Børn og ungeudvalget på grund af manglende høring af barnet. Det fremgår af Servicelovens § 59 nr. 3, at følgende skal være med i indstillingen til Børn og ungeudvalget: "barnets eller den unges holdning til den påtænkte foranstaltning" I vejledningen til Serviceloven pkt. 425 uddyes det nærmere: "Det er vigtigt at denne pligt til at inddrage barnet eller den unge i processen ikke forveksles med et forsøg på at få barnet eller den unge til at give samtykke..... Det må dog samtidig understreges, at selv små børn har behov for og ret til at vide, hvad der skal ske med dem." Det er slet ikke i orden, at kommunen slet ikke taler med en dreng på 7 år inden udvalgsmødet. Det er heller ikke orden, at kommunen taler med et barn på 10 år, men undlader at spørge konkret til barnets holdning. Det var Børn og ungeudvalgene i de to sager enige om og kunne ikke fortsætte behandlingen af sagen - og anbringelsen blev ikke gennemført den dag. Jeg er ked af, at jeg måtte påtale det i begge sager og komme med en længere redegørelse. Det fremgår at af Forretingsordenen for børn og ungeudvalg § 6, stk. 1, at dommeren skal påse, at sagen er tilstrækkeligt oplyst. Det vil sige, at det burde ikke nødvendigt at advokaten nærmere skal redegøre for, hvorfor barnet skal være hørt om sin holdning. Adv. Thorbjørn Thomsen

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

Tvangsmæssig bortadoption - et ekstremt indgreb - rødderne skæres væk.
Adoption er som det klare udgangspunkt et fuldstændigt familieskifte, hvor alt forbindelse, relation og kontakt til biologiske forældre, søskende, bedsteforældre mv. afbrydes. Programmer som fx. DR's "Sporløs" viser, at båndet til den biologiske familie betyder ekstremt meget for det enkelte menneske.
Læs hele nyheden
Glædelig nyhed - et barn skal hjemgives.
Når man beskæftiger sig indgående med sager om anbringelse, og kæmper for retssikkerheden på området kan man ofte blive mødt med en følelse af håbløshed i forhold til de mange afgørelser i anbringelsessager, som (i mine øjne) alt for ukritisk godkendes. Det er derfor vigtigt også at fortælle, når det går godt.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk