Følg os på Facebook:

Anbringelse (foreløbig) forhindret i Børn og ungeudvalget. GLEM IKKE BARNET!

Anbringelse (foreløbig) forhindret i Børn og ungeudvalget. GLEM IKKE BARNET! På kort tid har jeg endnu en gang oplevet at en sag ikke gennemføres ved Børn og ungeudvalget på grund af manglende høring af barnet. Det fremgår af Servicelovens § 59 nr. 3, at følgende skal være med i indstillingen til Børn og ungeudvalget: "barnets eller den unges holdning til den påtænkte foranstaltning" I vejledningen til Serviceloven pkt. 425 uddyes det nærmere: "Det er vigtigt at denne pligt til at inddrage barnet eller den unge i processen ikke forveksles med et forsøg på at få barnet eller den unge til at give samtykke..... Det må dog samtidig understreges, at selv små børn har behov for og ret til at vide, hvad der skal ske med dem." Det er slet ikke i orden, at kommunen slet ikke taler med en dreng på 7 år inden udvalgsmødet. Det er heller ikke orden, at kommunen taler med et barn på 10 år, men undlader at spørge konkret til barnets holdning. Det var Børn og ungeudvalgene i de to sager enige om og kunne ikke fortsætte behandlingen af sagen - og anbringelsen blev ikke gennemført den dag. Jeg er ked af, at jeg måtte påtale det i begge sager og komme med en længere redegørelse. Det fremgår at af Forretingsordenen for børn og ungeudvalg § 6, stk. 1, at dommeren skal påse, at sagen er tilstrækkeligt oplyst. Det vil sige, at det burde ikke nødvendigt at advokaten nærmere skal redegøre for, hvorfor barnet skal være hørt om sin holdning. Adv. Thorbjørn Thomsen

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

CORONA VIRUS - men vi hjælper stadig ting 46351515 og 20864386
Meget lukkes ned, men vi er passer på vores børnesager, og hjælper fortsat dem, som har brug for hjælp.
Læs hele nyheden
2 piger hjemgivet efter et barskt anbringelsesforløb!!
Det er bestemt ikke nogen nem kamp, at få sine børn hjem igen, når de først er blevet anbragt - det lykkedes for en moder at få 2 piger hjem igen.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk