Følg os på Facebook:

Hjemgivelse af hele familien – 3 børn

​Hjemgivelse af hele familien – 3 børn

Efter 3 år, er børnene nu endeligt kommet hjem – hvordan kom det til at ske?

Jeg var advokat for moderen, som oprindeligt gav samtykke til anbringelse. Hun var egentlig slet ikke enig i anbringelsen, da hun gav samtykke – men var dengang bange for at børnene ellers ville blive ”tvangsfjernet”.

Børnene blev placeret ved 2 forskellige plejefamilier. Børnene var kede af at være anbragt.

Moderen havde rigtig fine samværsbeskrivelser, og der var familiebehandling, som havde fine beskrivelser af, hvordan moderen klarede sig.

Jeg hjalp moderen med at trække sit samtykke anbringelse. Moderen blev indkaldt til møde hos kommunen, som forsøgte at overtale hende til samtykke, men hun holdt fast.

Kommunen fastsatte en ”hjemgivelsesperiode” på 6 måneder. Det var helt tydeligt for mig, at det ikke handlede om at hjemgive i perioden – og der blev indkaldt til møde i Børn- og Ungeudvalget. Heldigvis satte Børn- og Ungeudvalget en kort genbehandlingsfrist og opfordrede til, at der blev lavet en psykologisk undersøgelse af forældreevnen/FKU.

Moderen kom selv med forslag til psykologer, som skulle undersøge hende. Undersøgelsen viste, at hun godt kan klare opgaven omkring sine børn. Sagen skal ikke op til BogU, da børnene nu er kommet hjem.

Et lille lyspunkt i de mange meget vanskelige sager om anbringelse – hvor forældre og børn ofte kæmper en næsten umulig og ulige kamp mod anbringelsessystemet.

Adv Thorbjørn Thomsen, thom@advodan.dk

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

God afslutning på på året
Flere børn hjemgivet i december 2023!
Læs hele nyheden
Tvangbortadoption afværget
​Sag om adoption stoppet – foreløbigt…en sjælden sejr til forældrene.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk