Følg os på Facebook:

Fejlanbringelse af barn med autisme - barn endelig hjemgivet

​Barn hjem efter flere års anbringelse….fejlanbringelse af barn med autisme.

Jeg har gennem ca. 2 år været advokat for en mor, som har et barn med en autisme-diagnose.

Gennem barnets opvækst blev ”systemet” mere og mere bekymret for barnet. Kommunen mente, at barnet var ”tilknytningsforstyrret”, og at moderen ikke gjorde det rette for barnet, som så bevirkede, at barnet ikke udviklede sig, som det skulle.

Barnet blev beskrevet som ikke-alderssvarende, socialt isoleret – og moderen blev beskrevet som en mor, der ikke kunne barnet i trivsel, og som ikke profiterede af familiebehandlingen (som moderen ikke oplevede var målrettet vedr. autisme).

Moderen oplevede at bede om hjælp uden at få den rette hjælp, og oplevede at kommunen ikke forstod, hvad autisme egentlig indebærer.

Barnet blev anbragt, og kom en institution. Her gik det virkelig ned ad bakke. Barnet isolerede sig på værelset, ville ikke spise noget, ville ikke i bad/børste tænder mv.

Barnet skiftede opholdssted, som mente at barnet bare havde brug for ro – og at barnet ikke skulle belastes af moderens klager vedr. anbringelse og fejlbehandling – og at det var moderen, der var den primære årsag til den dårlige trivsel under anbringelsen.

I Børn og -Ungeudvalget og Ankestyrelsen forklarede moderen, at anbringelsen ikke levede op til sit formål, da barnet fik det tiltagende dårlige. Men nej, barnet skulle forblive anbragt – holdningen var moderen ikke inden anbringelsen havde sørget den fornødne trivsel, og at barnet derfor skulle være et sted med professionelt personale (som moderen dog ikke oplevede havde en pind forstand på autisme-problematikker).

Efter alt for lang tid indså kommunen, at anbringelsen blot bevirkede at barnet kom i betydelig mistrivsel.

Nu er barnet så hjemme igen, og det går bedre.

Det er desværre ikke første gang, at jeg bliver involveret i sager med børn med autisme, hvor det går helt gal med anbringelsen. Det er heller ikke første gang, at jeg oplever at forældre og kommuner går helt skævt af hinanden, da kommunen ikke har nok forstand på autisme til at give den rette hjælp.

Så vidt jeg ved anbringes børn med autisme noget ofte i dag end for 10-15 år siden.

Thorbjørn Thomsen

Advokat

thom@advodan.dk

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

​Medhold igen i anbringelsessag ved domstolene – ikke opdaterede oplysninger
Det kniber med at få opdateret oplysningerne i sager om anbringelse. Vær opmærksom på det i sager ved domstolene.
Læs hele nyheden
Genbehandlingsfrist nedsat fra 3 år til 4,5 måneder!
Rigtig fin afgørelse for mine klienter i Børn og Ungeudvalget - meget stor nedsættelse af genbehandlingsfristen!
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk