Følg os på Facebook:

​Anbringelse af ukrainske børn.

​Anbringelse af ukrainske børn.

Nu er sagerne begyndt at komme med børn, som flygter med deres mor fra krig i Ukraine for at få tryghed i Danmark, for derefter at blive anbragt og taget væk fra deres mor efter kort tid i Danmark.

Systemet i Danmark opleves helt fremmed, der er tolke-vanskeligheder, der er yderst begrænset advokatbistand og hjælp – og det hele virker meget fremmed. De ved ikke, om de kan blive i Danmark, og der så skal ske med deres børn.

Jeg er ret sikker på at en del mødre ville ønske, at de aldrig var flygtet til Danmark.

Jeg har altid ønsket, at Danmark massivt støtter Ukraine.

Jeg ser desværre et klart billede af at udsatte mødre og børn fra Ukraine i hvert fald ikke altid får den fornødne hjælp.

Det er fx trist at møde en mor, som har fået anbragt sine børn – og ingen grundlæggende viden har omkring, hvordan hendes rettigheder er i anbringelsessystemet i Danmark. Faderen/ægtefællen, som har del i forældremyndigheden og befinder i Ukraine ,er tilsyneladende ikke medinddraget. Børnene placeres i forskellige plejefamilier (som næppe kan et ord ukrainsk).

Forældrehandleplan har hun aldrig hørt om, og jeg må fortælle hende via tolk om nogle helt grundlæggende rettigheder, som ingen andre tilsyneladende har oplyst om (i hvert fald ikke så det er forstået). Jeg udleverer pjecer til moderen om anbringelse, som moderen aldrig har modtaget.

Er der nogen andre som oplever samme problematiske håndtering af sager vedr. ukrainske børn?

Er der nogen som ved, om danske myndigheder har en vejledning eller tvær-kommunal gruppe, som bistår i sagerne om ukrainske børn?

Advokat Thorbjørn Thomsen

thom@advodan.dk

sms 20 86 43 86

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

God afslutning på på året
Flere børn hjemgivet i december 2023!
Læs hele nyheden
Tvangbortadoption afværget
​Sag om adoption stoppet – foreløbigt…en sjælden sejr til forældrene.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk