Følg os på Facebook:

Så blev Barnets lov vedtaget i fredags.

​Så blev barnets lov vedtaget i fredags….bliver det mon bedre for anbringelsesområdet?

Det tror jeg slet ikke. Jeg tror ikke, at man om 20 år vil se tilbage og konstatere, at flere børn blev ”reddet”, og at retssikkerheden med barnets lov blev bedre.

Efter min vurdering burde fokus i stedet have været at sørge for at den eksisterende lovgivning blev overholdt - samtidig med et kraftigt løft af kvaliteten af sagsbehandlingen.

Vi går nu fra en lov ”Serviceloven”, som allerede volder kommunerne meget store udfordringer til en ny lov med en masse nye bestemmelser, det kommer til at være juridisk kaos i en længere periode.

Som man allerede kan se nu på anbringelsesområdet og særligt på adoptionsområdet, så vil det betyde endnu mere om man bor i den ene eller anden kommune, for der mangler i den grad en ensartet tilgang hos kommunerne.

Der er en del nye ting med Barnets lov, og det vil jeg vende tilbage om senre - men grundlæggende rummer den eksisterende lovgivning i vid udstrækning de samme muligheder, som Barnet lov.

De grundlæggende betingelser for at anbringe er fx reelt de samme efter min vurdering.

Jeg har med andre fagpersoner forsøgt at råbe op om en masse problematikker i forhold til barnets lov. Generelt er der ikke lyttet til nogen kritik (heldigvis har enkelte partier ikke stemt for).

Kunne de da ikke for søren i stedet have brugt alt den energi på, at den eksisterende lovgivning overholdes og givet området et markant kvalitetsløft. Der mangler stadig i den grad konsekvenser (Forvaltningsdomstol, burde være lettere at føre sager om kommunale svigt måske?), når kommuner ikke overholder Serviceloven, svigter børn og forældre – men fokus har ikke haft flertallet i Folketingets interesse.

Tror du det, at det bliver bedre med den nye lov?

Adv. Thorbjørn Thomsen

www.tvangsanbringelse.dk

thom@advodan.dk

20864386

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

God afslutning på på året
Flere børn hjemgivet i december 2023!
Læs hele nyheden
Tvangbortadoption afværget
​Sag om adoption stoppet – foreløbigt…en sjælden sejr til forældrene.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk