Følg os på Facebook:

2 sejre efter sommerferien

2 sejre
Så er sommerferien ved at være slut, og nu forventer jeg, at der igen efter sommerferien kommer meget fart på kommunernes anbringelser, sådan som det plejer efter ferien.
Derudover opleves det, at den politiske debat og diverse TV-udsendelser prøver at dreje billedet i retning af, at der burde anbringes flere børn (Barnets lov er også lige rundt om hjørnet).
Med den dystre stemning, så var det godt at starte ferien op med 2 sager med medhold.
I den ene sag, hvor jeg var ny advokat, oplevede familien for første gang nogen sinde at få ret. Der var ikke styr på parthøring og frister – nu er det kommet et skrift nærmere. Hold fast, hvor oplever jeg ofte, at regler om partshøring ikke overholdes.
Nogle Børn og -Ungeudvalg tager det alvorligt og afviser sagen – andre siger ”pyt”. Juridisk er partshøring en retsgaranti, og det dermed meget alvorligt at sige pyt.
I den anden sag blev genbehandlingsfristen sat meget ned – og med opfordring til at oplyse sagen mere grundigt. Husk det er kommunen, som har pligten til at oplyse sagen relevant.
Det giver lidt energi igen – for jeg har også lige modtaget en afgørelse, hvor forælderen ikke fik medhold, og det fatter jeg ikke – der er nok at kæmpe for og mod.
Det er ”David mod Goliat”.
Thorbjørn Thomsen, advokat.

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

barn hjemgivet
Det blev vurderet at barnet ville have det bedre hjemme end på et opholdssted
Læs hele nyheden
​Dom fra Landsretten adoption – samlebånd og tilfældighed….
Sager om adoption uden samtykke er præget af alt for meget tilfældighed...og klar mangel på skepsis fra klageinstanser....
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk