Følg os på Facebook:

Fjernelse af børn fra plejefamilier

Fjernelse af børn fra plejefamilier.

Et af de steder, hvor der virkelig er juridisk gråzone, det er vedr. retssikkerheden omkring plejefamilier.


Jeg ved godt, at plejefamilier nogle udsættes for kritik, og jeg har som advokat oplevet mange forskellige plejefamilier, når jeg er advokat for børn.


Jeg har bestemt oplevet plejeforældre, der virkelig er gode og som (ofte sammen med forældrene) har kæmpet for, at det anbragte barn skal have den bedst mulige opvækst.

I en del sager, har jeg set eksempler på, at plejefamilier har "råbt for højt", ikke været enige med kommunen - og at det har resulteret i at kommunen har truet med at fjerne barnet og måske plejetilladelsen. Nogle gange er barnet (som reelt er velanbragt) blevet taget væk fra plejefamilien og efterfølgende på det nye sted kommet i dårligere udvikling.


Forældre og børn har i et vist omfang rettigheder, når det handler om at sikre barnets trivsel og store beslutninger - plejefamilier er reelt retsløse (som jeg ser det).


Der er faktisk en del plejefamilier, der med opbakning fra forældrene kæmper en hård kamp for et bedre liv til et anbragt barn, men det kan være en meget vanskelig kamp (hvor plejeforældre ender med en "kommunal mundkurv" - eller sidste ende at barnet skal flytte). 

Nogle gange sker flytningen med meget kort varsel uden reel afsked og hvor alt kontakt til plejefamilien afbrydes.


Advokat Thorbjørn Thomsen thom@advodan.dk 

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

God afslutning på på året
Flere børn hjemgivet i december 2023!
Læs hele nyheden
Tvangbortadoption afværget
​Sag om adoption stoppet – foreløbigt…en sjælden sejr til forældrene.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk