Følg os på Facebook:

mange års erfaring med tvangsfjernelse

  • ​Hjælp ✔
  • Støtte ✔
  • Rådgivning ✔
  • Vejledning ✔

​Advodan Roskilde A/S

Algade 43, 4000 Roskilde

Ring eller skriv til os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe og støtte dig:​

Genbehandlingsfrist nedsat

I nogle sager oplever forældre, at kommunen ikke giver tilstrækkelig støtte, og at forældrehandleplaner er manglende eller ikke meget ukonkrete/uspecikke.


Retten i Roskilde har netop afsagt dom i en sag, som jeg har ført, hvor genbehandlingsfristen blev halveret netop under henvisning til manglende støtte til udvikling af forældrekompetence hos en mor og pga. en for uspecifik forældrehandleplan.


Morens påstand i sagen var ikke hjemgivelse af sit anbragte barn, men en nedsættelse af genbehandlingsfristen. Hun havde gennem en længere periode kæmpet for at få mere hjælp til udvikling af sin forældrekompetence, men hun oplevede at kommunen ikke foretog sig noget og at sagen stod stille.


Efter at det var påtalt ved såvel Børn og Ungeudvalget og Ankestyrelsen valgte kommunen endeligt at lave en forældrehandleplan, men den var ganske kortfattet og indeholdt ikke nogen konkrete tiltag.


Retten valgte imidlertid at lade det have en konsekvens, og nedsætte genbehandlingsfristen.

Det var postitivt at opleve at utilstrækkelig hjælp til forælderen havde en konsekvens i form af kortere genbehandlingsfrist.

Advokat Thorbjørn Thomsen

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

Tvangsmæssig bortadoption - et ekstremt indgreb - rødderne skæres væk.
Adoption er som det klare udgangspunkt et fuldstændigt familieskifte, hvor alt forbindelse, relation og kontakt til biologiske forældre, søskende, bedsteforældre mv. afbrydes. Programmer som fx. DR's "Sporløs" viser, at båndet til den biologiske familie betyder ekstremt meget for det enkelte menneske.
Læs hele nyheden
Glædelig nyhed - et barn skal hjemgives.
Når man beskæftiger sig indgående med sager om anbringelse, og kæmper for retssikkerheden på området kan man ofte blive mødt med en følelse af håbløshed i forhold til de mange afgørelser i anbringelsessager, som (i mine øjne) alt for ukritisk godkendes. Det er derfor vigtigt også at fortælle, når det går godt.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk