Følg os på Facebook:

Genbehandlingsfrist nedsat

I nogle sager oplever forældre, at kommunen ikke giver tilstrækkelig støtte, og at forældrehandleplaner er manglende eller ikke meget ukonkrete/uspecikke.


Retten i Roskilde har netop afsagt dom i en sag, som jeg har ført, hvor genbehandlingsfristen blev halveret netop under henvisning til manglende støtte til udvikling af forældrekompetence hos en mor og pga. en for uspecifik forældrehandleplan.


Morens påstand i sagen var ikke hjemgivelse af sit anbragte barn, men en nedsættelse af genbehandlingsfristen. Hun havde gennem en længere periode kæmpet for at få mere hjælp til udvikling af sin forældrekompetence, men hun oplevede at kommunen ikke foretog sig noget og at sagen stod stille.


Efter at det var påtalt ved såvel Børn og Ungeudvalget og Ankestyrelsen valgte kommunen endeligt at lave en forældrehandleplan, men den var ganske kortfattet og indeholdt ikke nogen konkrete tiltag.


Retten valgte imidlertid at lade det have en konsekvens, og nedsætte genbehandlingsfristen.

Det var postitivt at opleve at utilstrækkelig hjælp til forælderen havde en konsekvens i form af kortere genbehandlingsfrist.

Advokat Thorbjørn Thomsen

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

CORONA VIRUS - men vi hjælper stadig ting 46351515 og 20864386
Meget lukkes ned, men vi er passer på vores børnesager, og hjælper fortsat dem, som har brug for hjælp.
Læs hele nyheden
2 piger hjemgivet efter et barskt anbringelsesforløb!!
Det er bestemt ikke nogen nem kamp, at få sine børn hjem igen, når de først er blevet anbragt - det lykkedes for en moder at få 2 piger hjem igen.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk