Følg os på Facebook:

Genbehandlingsfrist nedsat

I nogle sager oplever forældre, at kommunen ikke giver tilstrækkelig støtte, og at forældrehandleplaner er manglende eller ikke meget ukonkrete/uspecikke.


Retten i Roskilde har netop afsagt dom i en sag, som jeg har ført, hvor genbehandlingsfristen blev halveret netop under henvisning til manglende støtte til udvikling af forældrekompetence hos en mor og pga. en for uspecifik forældrehandleplan.


Morens påstand i sagen var ikke hjemgivelse af sit anbragte barn, men en nedsættelse af genbehandlingsfristen. Hun havde gennem en længere periode kæmpet for at få mere hjælp til udvikling af sin forældrekompetence, men hun oplevede at kommunen ikke foretog sig noget og at sagen stod stille.


Efter at det var påtalt ved såvel Børn og Ungeudvalget og Ankestyrelsen valgte kommunen endeligt at lave en forældrehandleplan, men den var ganske kortfattet og indeholdt ikke nogen konkrete tiltag.


Retten valgte imidlertid at lade det have en konsekvens, og nedsætte genbehandlingsfristen.

Det var postitivt at opleve at utilstrækkelig hjælp til forælderen havde en konsekvens i form af kortere genbehandlingsfrist.

Advokat Thorbjørn Thomsen

​Få gratis rådgivning

Udfyld vores formular her med en kort beskrivelse af dit problem, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Nyheder

God afslutning på på året
Flere børn hjemgivet i december 2023!
Læs hele nyheden
Tvangbortadoption afværget
​Sag om adoption stoppet – foreløbigt…en sjælden sejr til forældrene.
Læs hele nyheden

Advodan Roskilde A/S  /  Algade 43, 4000 Roskilde

Telefon:  46 35 15 15  /  E-mail: thom@advodan.dk / maum@advodan.dk